Lumipallofraasi

snowball

Visuaalisesti suunniteltu lumi on ilmeikkäämpää kuin oikea. Se ei kasaudu likaisiksi auran lykkimiksi kasoiksi, vaan sen taipumus on kasvaa siistiksi lumipalloksi kuten taas uudet Cocacolan ja TeliaSonrean mainokset osoittavat.

Yleensä alamäkeä laskeva sankari alkaa heti katumisensa jälkeen kieppuen muodostua lumipalloksi.  Lopulta kun pallo on kasvanut tarpeeksi graafinen suunnittelu huipentuu kuvaan jossa ruumiinosat näyttävät olevan irti repeytyneitä, mutta eivät olekaan. Pallosta pistää esiin pää siellä, jalka täällä, jostain huiskuttaa käsi, sikinsokin olevat sukset ja sauvat korostavat vaikutelmaa.

Lumisota on toinen visuaalisen suunnittelun vaativa elementti, jota ei hyväntuulisimmassa muodossaan tapaa muualla kuin mainosmaailmassa. Coca Colan talvimainoksessa on menossa klassinen lumisota, olympiahenkinen pallojen heittely ja rynnistys juoma-automaatille.

Visuaalisesti suunniteltu lumi on toisaalta sensuroitua. Lumen syömistä, sen lumoa en ole nähnyt esitettävän edes jäätelömainoksissa vaikka niiden välinen yhteys on ilmeinen.