Lakat ja hirvipolku suolla

Mistähän johtuu, että taas parhaat lakat löytyivät hirvien suohon tallaaman kavio-uran viereltä ? Tuo hirvipolku on saanut lakkakasvustot aivan villiintymään. Edistääköhän tuo rahkasammalen tallominen kasvustoja. Entä marjominen? Miksi tuon uran varrella lakkoja oli myös enemmän kuin muualla, ja miksi ne ovat vielä niin isoja. Voi olla, että siitä olen löytänyt suurimmat ja kauneimmat lakkani, tosin se voi olla vain kuvitelmaa.

Mitä ovat ne hirvet, jotka ovat siitä kulkeneet ? Onko kyse siitä legendaarisesta Pegasoksen kavio-urasta, vaikkakin hirvien tallomasta, niistä kavioiden jäljistä, joista myyttiset sanankäyttäjät joivat, ammensivat inspiraatiota tuosta poljennosta?

Tuo on hirvien polku, joka kulkee kapean suon poikki ja hakeutuu mäntykankaalle. Olipa ilo löytää tuo kapea ura taas tänään, seurata sitä pienen matkaa, lähes ryömimällä ja kiitollisena, koska niin paljon ja niin isoja sieltä kertyi astiaani. Tuo kultaisten valokkien reunustama mutainen ja kapea ura. Kuin viiva, tai haava, tuo ihme ! Olin jo ryystämäisilläni suovettä ja loppusyksystä ehkä ryystänkin. Tässä vaiheessa riittää se, että kavio-ura löytyi taas. Näyttää myös siltä, että hirvet itsekin syövät lakkoja mielellään: tosin etäämpää, läheisillä lämpäreillä oli kavion jälkiä, eniten siellä missä oli lakkojakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *