Varakkaiden herrojen soidintepastelua Kölnissä

Kölnin karnevaalissa herrasmiehet näyttävät olevan pääosassa, eivätkä naiset kuten Riossa tai Karibialla.  Mikäs siinä, tekohampaat sopivat mainiosti  pelleilypäiviin.

Olen seurannut lähinnä kuvakavalkadeja Kölnin karnevaaleista, ja huomio kiinnittyy varakkaisiin herrasmiehiin kirkkaisiin sotilasasuihin pukeutuneina.  Tuntemani kölniläiset kammoavat juuri tätä, vanhojen karnevaaliyhdistysten meininki muistuttaa lähinnä lionsklubeja Suomessa.  Liike on kankeaa ja arvokasta, mutta näyttävää.

Mieskulttuurin ja kunnon pynttäilyn eli koreilunhalun kannalta oli tuhoisaa se, että värikkäistä sotilasasuista luovuttiin ja tilalle tulivat porvareiden mustat puvut tai maastonvihreät tai harmaat sotilasasut.  Soidinmenot menetettiin. Siksi Kölnin karnevaalissa töyhtöpäisten pynttäreiden ja tekohampaisten miesten marssi on ihan hauska.

Kuvakarnevaalia kun katsoo, niin harmittavin piirre on kuitenkin se, että monikulttuurisuus näyttää puuttuvan lähes täysin. Onko kyse siitä, että muhamettilaiset boikotoivat karnevaalia?  Vai onko kyse jostain muusta, en tiedä.  Kanadasta luin päinastaista, karnevaali on pitkään ollut siellä nimenomaan siirtolaisten, varsinkin Karibian alueelta tulleiden, näyttäytymisjuhla.

Maahanmuuttajat eivät näy tanssivan karnevaalissa, herraklubien vastapainona ovat hipeiksi pukeutuneet. Ymmärrän tuon jämptien organisaattoreiden ja mielikuvituksettomien työssäkäyvien fantasian, olla hippi, edes kerran vuodessa saa olla rempseä, kukkainen hippi. Sallittakoon se heille.

Tämän pohdinnan jälkeen päätän olla ystävällinen myös suomalaisille polttariseurueille,  mutta mielikuvituksettomille vappuhaalareissa harppoville minulta ei sympatiaa heru.  Kölnissä ollaan oikealla tiellä, kun ennen tuhkakeskiviikkoa eli violettitiistaina olkiukko puetaan haalareihin ja poltetaan illalla. Haalarit ovat syntisäkkejä.