Ensiksi valitaan Joulun Prinssi

Joulun aika tunnettiin nimellä Twelve Nights renessanssiajan Englannissa. Kerrotaan, että joulua juhlittiin nimenomaan uudesti syntymisen ja uudistumisen menoin. Lapsen syntymän ihmettä toistettiin kaikissa mahdollisissa yhteyksissä.

Vallankumous-leikki oli varsinkin nuorten suosima tapa juhlia ajan uudistumista. Kerrotaan, että vielä renessanssin jälkeen 1620- ja 30-luvun Lontoossa juhlivat aatelisnuoret julistivat aina Twelve Nights juhlan aluksi vanhan hovin kumotuksi ja esiintyivät itse uutena Joulun Prinssin hovina.

Vuonna 1627 raportoitiin Joulun Prinssin ja Lontoon kaupungin yövahdin kiistasta, joka oli johtanut katutappeluun. Prinssin seurue oli laulanut liian kovaäänisesti yöllä.

Kyse oli “Christmas Game” nimisestä naamiaisleikistä, masqureadesta, eräänlaisessa larppauksen varhaisesta edeltäjästä, jossa tapahtumia johti Joulun Prinssi.

Sama “Christmas Game” vahvistui vielä 1630-luvulla, kun uudeksi hoviksi julistautunut opiskelijaryhmä toi joulunajan alussa kuninkaanlinnaan, White Toweriin, viestin että he ovat ottaneet vallan. Uusi prinssi oli nimeltään “Prince d’Amour”, hänen tarkoituksenaan oli uudistaa hovi ja sitä kautta koko suuri Britannian pelkällä rakkauden voimalla.

Tämä yksityiskohta on poimittu Google bookseista hakusanalla “Renaissance Christmas” teoksesta Renaissance historicism: selections from English literary renaissance tekijät Arthur F. Kinney,Dan S. Collins